
Grillade högrevsburgare
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 276

Kcal / portion: 935

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3739 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 19%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "Matgeek" under bilden.
- Sätt på grillen i god tid.
- Färs: Mal egen färs (se filmen) eller köp färdigmald. Tidsåtgång ej medräknad.
- Vitlöksmajonnäs (aioli): Riv vitlök och blanda med majonnäs. Hemlagad majonnäs se recept via länk nedan (tidsåtgång ej medräknad).
- Lök: Skala lök, halvera och skiva i "månar". Fräs (lättstek) i smör 5 minuter eller mer utan att bränna.
- Forma hamburgare till "puckar", de bör vara ganska kompakta för att inte falla sönder (se film).
- Grilla: Stek köttet några minuter på var sida till önskad genomstekning. Knaperstek samtidigt bacon. Rosta insidan på brödet.
- Servera: Bred majonnäs på brödets undersida. Lägg på bacon och sedan köttet. Toppa med lök. Lägg på brödlocket.