
Bräserad rullad oxbringa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 1025

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4100 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 21%
Fett: 18%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om innertemperaturer > Äts ej
Laga bindvävsrikt kött > Äts ej
Om bräsering > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min + 4 tim )
Se film, klicka på "Gordon Ramsay" under bilden.
- Sätt ugnen på 120-130C.
- Förbered: Spola av och torka köttet. Rulla köttet och bind ihop. Läs mer > Så binds en stek.
- Smöra steken och klappa in rikligt med salt och peppar, eller med andra kryddor enligt eget önskemål. Var försiktig med salt om köttet är rimmat.
- Bryn steken runt om i het gryta med olja.
- Ansa och skär morot och selleri i bitar. Tillsätt detta i grytan, liksom vitlöksklyftor, pepparkorn, kryddnejlika och muskot. Tillsätt hett vatten upp till max hälften av köttet.
- Ugn: Sätt på locket och ställ in i ugn i 3-4 timmar. Ta ut och låt vila i en
Kockens kommentar
Detta är ett recept på urbenad bringskrov som rimmats. Färsk oxbringa kan användas, liksom bringspets. Läs mer > Så bräseras oxbringa.Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
Stekgrader kött | Kärntemp. | Innerkött |
Röd ("blodig") | 45-50°C | Genomrött |
Rosaröd | 50-55°C | 75% rött |
Rosa | 55-60°C | Rosarött |
Medium | 60-65°C | Rosabrunt |
Välstekt | 65-70°C | Bunrosa |
Genomstekt | 70°C+ | Genombrun |
Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.