Hemlagad hasselnötskräm
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Skala mandel, nötter >

 

 

Om nötkräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hemlagad hasselnötskräm

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 498

Kcal / portion: 518

GBR (GI) / port: 15

Recept: 2073 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 30%

Kolhydrater: 49%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 104 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Skala mandel, nötter > Äts ej

Om nötkräm > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Rachilda" under bilden.

  1. Finskala hasselnötter: Sätt ugnen på 200°C. Häll ut nötterna på en plåt. Sätts in i 5-10 minter tills de blir lite svarta. Ta ut och gnugga dem rena i en handduk. Läs mer > Skala mandel, nötter.
  2. Karamellisera sockret. Häll socker i pannan med lite vatten och låt koka utan att röra om. Avsluta när sockret fått lite färg och innan det börjar kristallisera sig, klumpa sig. Salta lätt.
  3. Blanda nötterna med sockret på ugnsplåt med bakplåtspapper. Tänk på att sockret är mycket hett. Låt svalna och bryt sönder i mindre bitar.
  4. Mixa nötterna till krämig smet. Det tar en stund innan oljan frigör sig. Tillsätt mörk choklad för att efterlikna Nutella om så önskas.
  5. Häll upp i väl rengjorda burkar med lock. När den kallnad stelnar smeten till smörliknande.

Kockens kommentar

Krämen kan användas som smörgåspålägg, i bakverk och efterrätter som glass. Läs mer om hasselnötter, klicka på ingrediensen. En klassisk nötkräm med choklad är Nutella. Läs mer > Om nötkräm.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem