
Kaki Fry, dubbelpanerade friterade japanska ostron
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 216

Kcal / portion: 262

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1046 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 11%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så friteras skaldjur > Äts ej
Så panerar man > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på
"Japanese Cooking" under bilden.
- Sås: Tonkatsusås förekommer i asiatiska butiker, men kan enkelt tillredas själv. Klicka på ingrediens Tonkatsusås.
- Ostron: Öppna och skär ut ostronen (läs mer > Så öppnas ostron). Skölj dem i saltat kallt vatten. Krama dem vänligt i hushållspapper eller handduk. Strimla vitkål mycket tunt.
- Dubbelpanera (se kommentar): Häll mjöl och panko i varsin skål. Knäck ägg i en tredje skål och vispa upp det med gaffel. Vänd ostronen först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko. Tryck till pankon lätt så att det fastnar. Låt vila en liten stund så paneringen fäster ordentligt.
- Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera: Fritera ostronen tills gyllenbruna med krispig panering. Det tar cirka 3 minuter. Vänd dem några gånger under stektiden.
- Ta ur och låt rinna av på hushållspapper eller galler. Salta lätt, tänk på att ostronen är salta.
- Servera: En snygg uppläggning är att lägga upp dem i ostronskal. Servera med citronklyfta, strimlad kål och sås.
Kockens kommentar
Kaki Fry: I Japan älskar man ostron och särskilt panerade friterade ostron. Tonkatsusås är en slags förtjockad Worcestershiresås. Tonkatsu är en maträtt av dubbelpanerad friterat fläskkött. Läs mer, klicka på ingrediens > Tonkatsusås.Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Ostronen med panering och fettupptag väger tillagad 56 gram per portion, varav panering 82%. Energimängd 230 Kcal, varav 96% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)