Svamprisotto ā la Aujalay
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så lagas ris >

 

 

Rivjärn >

 

 

Om smaksättaroljor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Svamprisotto ā la Aujalay

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 435

GBR (GI) / port: 11

Recept: 1738 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 556 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas ris > Äts ej

Rivjärn > Äts ej

Om smaksättaroljor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

Se film Markus Aujalay lagar svamprisotto. Klicka på "svamprisotto" under bilden. Bilden = Zeta, se deras recept på Zeta.nu.

  1. Värm upp buljong.
  2. Grovriv champinjonerna på rivjärn. Bryn dem i lite olivolja på ganska hög värme för att dra ut smakerna. Svampen är det som ger risotton karaktär.
  3. Skala och finhacka, vitlök och schalottenlök. Riv ost.
  4. Sänk värmen, vätskan skall endast småkoka.
  5. Tillsätt ris som skall bli lätt genomskinlig, inte stekt utan bara få en lätt glasering av den varma oljan.
  6. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa i en halv minut utan att brännas.
  7. Tillsätt vin och låt det sakta koka in i riset. Rör om regelbundet.
  8. Tillsätt buljong lite i taget och låt sjuda under omrörning i knappt 20 minuter. Riset skall ha en liten kärna (tuggmotstånd) och risotton skall vara ganska blöt och krämig.
  9. Montera: Ta kastrullen från plattan. Tillsätt riven ost. Rör om. Smaka av med salt och peppar. Även tryffelolja om så önskas.

Kockens kommentar

Var försiktig med salt, ost och buljong kan vara salt. Smaka av hela tiden. Vanligaste felen som görs är att fel rissort används, att riset kokas för länge, för lite buljong tillsätts och att osten tillsätts i för het risotto som då kan bli grynig, grötig eller för torr. Läs mer > Så kokas ris.

Tryffelolja är en exklusiv smaksättarolja. Läs mer > Klicka på ingrediensen. Läs mer > Om smaksättaroljor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem