Finska struvor, krispiga trattkakor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Rundlar: 7

Om struvor >

 

 

Färdiga struvor }

 

 

Vattenreduktion

-2.6 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Finska struvor, krispiga trattkakor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 441

Kcal / portion: 372

GBR (GI) / port: 15

Recept: 2604 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 19%

Kolhydrater: 57%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 84 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om struvor > Äts ej

Färdiga struvor } Äts ej

Vattenreduktion -2.6 dl -0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "Fifteen Spatulas" under bilden.

  1. Smet: Blanda i bunke mjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker. Vispa i en annan bunke ihop ägg,  mjölk och socker. Häll vätskan i mjölet och vispa samman till en slät ganska tunn smet. Häll över i en kanna. Ställ i kylskåp inför gräddning.
  2. Ta fram en tratt med cirka 1/2 centimeters öppning. Alternativt använd spritspåse med rak tyll. Ta fram hålslev och kastrull med lock.
  3. Bakverk på höjden? För att få ett samman­hängande bakverk på höjden kan man ta en konservburk utan lock och botten och ställa i frityroljan.
  4. Hetta upp frityrolja till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
  5. Fritera: Håll ett finger för tratthålet och häll i cirka 1,5 dl av smeten. Håll tratten över den heta oljan, ta bort fingret och ringa i cirklar smeten ner i oljan eller i konservburken. Låt fritera tills gyllenbrun i cirka 2 minuter. Vänd och fritera i ytterligare 2 minuter.
  6. Ta ur och låt rinna av på galler eller hushålls­papper. Pudra med florsocker när kakan svalnat. Serveras nybakad, till exempel med vispad grädde, frukt och bär.

Kockens kommentar

Har man ett gammalt struvjärn kan man använda detta till formgivna struvor. Läs mer > Om struvor.

Näring: Cirka 80% av vattnet i mjölk och ägg dunstar bort vid fritering (läs mer > Om vattenförändring). Vattenreduktionen höjer de övriga näringsämnenas relativa andelar (%-andelar). Utan vattenreduktion i receptet blir till exempel Kcal/100g 305 (mot 440 i verkligheten) och andelen kolhydrater 40% (mot 69% i verkligheten. Fettupptaget vid fritering är väsentligt, 30% av energin (läs mer > Om fettupptag).


Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem