Koreanska chapssal doughnuts, munkar med söt bönfyllning
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

bollar: 10

Om frityrkransar >

 

 

Vattenreduktion

-0.6 

dl

Om vattenförändringar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Koreanska chapssal doughnuts, munkar med söt bönfyllning

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 337

Kcal / portion: 187

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1871 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 11%

Kolhydrater: 52%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 56 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om frityrkransar > Äts ej

Vattenreduktion -0.6 dl -0%

Om vattenförändringar > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim + 1 tim 30 min )

Se film, klicka på "Maangchi" under bilden.

  1. Koka: Skölj bönorna i kallt vatten. Häll i tjockbottnad kastrull. Häll på tredubbel mängd vatten. Koka upp och låt småkoka i 30 minuter under lock. Stäng av värmen och låt stå i ytterligare 30 minuter. Sätt på värmen igen och låt småkoka på nytt i 60 minuter.
  2. Deg: Smält smör lite lätt. Koka upp vatten. Häll i en bunke mjöl, bakpulver, salt, socker, smör och hett vatten. Blanda och knåda samman ordentligt med handen till en jämn fast deg. Ställ åt sidan övertäckt.
  3. Sila: Mosa de kokta bönorna ordentligt med potatisstöt. Tillsätt kallt vatten och rör om. Sila avkoket genom trådsil ner i en bunke för att avlägsna bönskalen. Pressa ut allt vätska. Sila på nytt genom silduk eller handduk för att bli av med vatten. Vrid om silduken och krama ut så mycket vatten som möjligt. Kvar finns nu lerliknade bönmassa.
  4. Fyllning: Lägg massan i kastrull. Tillsätt socker, salt och vaniljextrakt. Sätt på medelhög värme och låt småkoka i 6-7 minuter under omrörning, tills massan följer med sleven runt i kastrullen. Ta av från värmen.
  5. Rulla pingpongstora bollar (~20 gram). Använd våg så blir de färdiga bollarna jämnstora.
  6. Deghölje: Ta fram degen och dela den i lika antal delar som fyllningen (~28 gram). Rulla bollar. Platta ut degen till runda plattor ett par millimeter tjock. Lägg en fyllningsboll på plattan och omslut med degen. Nyp till i toppen så att degen binds ihop. Rulla sedan runda fina bollar.
  7. Av restdeg kan man göra en blomma. Platta till en cirkel, klipp löv, dekorera med sesamfrön i mitten, fritera. Se filmen.
  8. Värm oljan till 150°C. Läs mer > Så friterar man.
  9. Fritera bullarna i omgångar, tills gyllenbruna med knaprig skorpa (~6 minuter).
  10. Ta ur med hålslev och låt svalna något. Rulla bollarna i socker. Bör ätas nygräddade.

Kockens kommentar

Vidta försiktighet vid fritering, läs mer > Så friterar man. Läs mer om doughnuts och se andra film > Om munkar.

Fettupptag av frityrolja i munkarna är betydande, 21% av energin. Läs mer > Om fettupptag.

Vattenreduktion: Drygt 60% av vattnet dunstar bort vid fritering. Vattenreduktionen höjer de övriga näringsämnenas relativa andelar (vikt%). Läs mer > Om vatten­förändring.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem