Savoiardikex, Lady fingers
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal styck: 20

Kockskolan:

 

Om kex och rån >

 

 

Om savoiardikex >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Savoiardikex, Lady fingers

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 288

Kcal / portion: 50

GBR (GI) / port: 2

Recept: 995 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 52%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 17 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om kex och rån > Äts ej

Om savoiardikex > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Giallo" under bilden.

  1. Sätt ugnen på 175°C (150-230°C).
  2. Vispa samman äggula ordentligt med drygt hälften av socket till ljusgul kräm.
  3. Vispa äggvitan till skum. Tillsätt resten av sockret. Fortsätt vispa till fast skum.
  4. Sikta vetemjöl och potatismjöl.
  5. Vänd ner 1/3-del av äggvitan och sedan 1/3-del av mjölet i äggulesmeten. Upprepa med nästa tredjedelar på samma sätt och avsluta med de sista tredjedelarna. Smaksätt med lite vanilj om så önskas.
  6. Lägg bakplåtspapper på ugnsplåt.
  7. Fyll en spritspåse med bred tyll med savoiarismet. Spritsa ut cirka 6 centimeter långa korvar (~20st/plåt).
  8. Blanda florsocker och majsstärkelse och sikta detta över smeten.
  9. Sätt in i ugnen och grädda cirka 10 minuter till gyllengula och genomgräddade. Tid 8-15 minuter beroende på ugnstemperatur (150-230°C).
  10. Ta ut och lägg att svalna på galler.

Kockens kommentar

I Filmreceptet används en blandning av vetemjöl och potatismjöl, men man kan också använda bara vetemjöl. Kocken blandar också in en gnutta majsstärkelse i florsockret. Han använder också extra äggvita i sitt recept.

Savoiardi är porösa italienska äggkex med ursprung från Savoyen på 1400-talet. I England kallas dessa kex för lady fingers eller sponge fingers. I Frankrike för boudoirs. Savoiardikex finns att köpa i butik. Läs mer > Savoiardikex.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem