
Världens näst godaste sås till torskrygg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 467

Kcal / portion: 235

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1175 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 51%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
Se film, klicka på "Tommy" under bilden.
- Sätt ugnen på 60°C. Skruva av gaspatronen på sifonen som måste vara ugnssäker.
- Bryn smör, men bränn det inte. Se recept via länk nedan > Brynt smör.
- Separera äggvita från äggula. Pressa citronjuice.
- Vispa samman ägg med citronjuice och lite salt. Tillsätt smöret.
- Fyll såsen i sifonen och lägg in den i ugnen i 1 timme.
- När maten är klar (i filmen stekt torsk) tas sifonen ut ur ugnen, gaspatronen sätts på och sås sprutas över anrättningen.
Kockens kommentar
Brynt smör är en utmärkt smaksättare i olika sammanhang, till exempel av vaniljglass. Den får dock inte brynas för mycket för då får den bitter smak. Se receptet.Näst godast för att Tommy kom två i en tävling där denna sås ingick i maträtten.
Tillhörande recept
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)