
Mayonnaise aux Fines Herbes, Örtagårdssås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 706

Kcal / portion: 683

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2731 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 79%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om majonnässåser > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Bäst är såsen gjord av hemlagad majonnäs. Se separat recept via länk nedan. Tidsåtgång är här ej medräknad.
- Om såsen skall sparas i flera dagar förvälls örterna i 1 minut för att döda bakterier. Skölj i kallt vatten. Torka av.
- Välj örtbladkryddor enligt önskemål. Finhacka och blanda med majonnäsen.
Kockens kommentar
En del av majonnäsen kan bytas ut mot gräddfil. Passar till förrätter, soppor, ägg, fisk och kött.Tillhörande recept
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)