Sauce ravigote, en uppigande dressing med kapris, lök och bladkryddor
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 680
            Kcal / portion: 805
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 1610 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 76%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Hacka kapris, lök och örtkryddor mycket fint.
 - Blanda alla ingredienser och skaka om.
 - Passar till kallt eller varmt kokt oxkött, grisfötter, kokt kyckling, kokt fisk, kalvhuvud och som salladsdressing.
 
Kockens kommentar
Örtkryddor kan vara persilja, gräslök, dragon, körvel eller bara persilja. Ravigoter = "uppiggande" på franska. Detta är en kall dressing, men såsen kan även serveras varm med tillsatt kalvvelouté (ljus grundsås). Klassiskt tillbehör till kalvhuvud, kalvhjärna eller pärlhöna. En Mayonnaise ā la ravigote är en majonnäs smaksatt med finhackad lök och örtkryddor. Läs mer > Om vinägrett, dressing.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)