
Sauce ravigote, en uppigande dressing med kapris, lök och bladkryddor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 680

Kcal / portion: 805

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1610 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 76%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Hacka kapris, lök och örtkryddor mycket fint.
- Blanda alla ingredienser och skaka om.
- Passar till kallt eller varmt kokt oxkött, grisfötter, kokt kyckling, kokt fisk, kalvhuvud och som salladsdressing.
Kockens kommentar
Örtkryddor kan vara persilja, gräslök, dragon, körvel eller bara persilja. Ravigoter = "uppiggande" på franska. Detta är en kall dressing, men såsen kan även serveras varm med tillsatt kalvvelouté (ljus grundsås). Klassiskt tillbehör till kalvhuvud, kalvhjärna eller pärlhöna. En Mayonnaise ā la ravigote är en majonnäs smaksatt med finhackad lök och örtkryddor. Läs mer > Om vinägrett, dressing.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)