
Beurre Bercy, lyxigt vitvinssmör eller sås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 611

Kcal / portion: 618

GBR (GI) / port: 0
Recept: 5559 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 64%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om aromsmör > Äts ej
ā la Bercy > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
kryddan
Tillagning
- Skala och finhacka lök. Finhacka persilja.
- Lägg lök och vin i en kastrull och koka ner vätskan till simmig smet (cirka 1 msk).
- Sjud oxmärgen i vatten i 4-5 minuter tills genomkokt. Torka av väl och skär i små kuber.
- Bearbeta smöret mjukt.
- Värm på lökfonden och smält ner smöret. Arbeta samman väl.
- Tillsätt oxmärg och persilja. Smaka av med citronjuice, salt och peppar. Blanda väl.
- Servera som sås till grillat fint kött eller till grillad fisk, eller låt det kallna och forma aromsmör som används på samma sätt.