Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 1113

GBR (GI) / port: 3
Recept: 4450 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 14%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om skomakarlåda > Äts ej
Så pannsteks biff > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Tommy Myllymäki, Mitt Kök
Tillagning (45 min )
Se Tommy Myllymäki laga skomakarlåda, klicka på "Mitt Kök, Skomakarlåda" under bilden.
- Sås: Skiva löken tunt och stek den mjuk i smör. Tillsätt svålen från sidfläsket som ger smak till såsen. Tillsätt några kvistar timjan och rödvin. Låt såsen reducera till hälften. Slå på fonden. Låt sedan såsen koka ner till hälften på låg värme. Red den med lite maizena. Sila såsen. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Potatis: Koka potatisen mjuk. Mosa med potatisstöt och blanda med smör, mjölk och grädde medan potatisen är varm. Vispa upp till ett fluffigt potatismos.
- Stek: Skär ner sidfläsket till små kuber och strimla purjolöken fint.
- Salta och peppra köttet, stek sedan på hög värme i smör, 2-4 minuter per sida. Låt köttet vila innan servering, stek då sidfläsk och purjolöken krispigt.
- Servera med potatismos i botten, fortsätt med köttbiten, topp och stekt sidfläsk och purjolök. Häll på sås.