
Klassisk enkel vaniljsås, eller fin vaniljsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 116

GBR (GI) / port: 1
Recept: 462 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 5%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
Enkel vaniljkräm:
- Mjöl och socker kokas upp.
- Rör ut potatismjöl i lite kall mjölk. Tillsätt detta under omrörning och låt såsen få ett kort uppkok.
- Knäck ägg och separera gulor.
- Ta av kastrullen från värmen och vispa ner äggulorna.
- Sätt tillbaka kastrullen på värmen och låt sjuda under kraftig vispning tills såsen är lagom tjock.
- Ta av kastrullen från värmen och fortsätt vispa tills såsen kallnat.