Klassisk enkel vaniljsås, eller fin vaniljsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 4

Kockskolan:

 

Om vaniljsås, äggkräm >

 

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Klassisk enkel vaniljsås, eller fin vaniljsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 116

GBR (GI) / port: 1

Recept: 462 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 5%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 107 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej

Om kräm, krämefterrätt > %

...

Skapat av
Arla

Tillagning (30 min )

Enkel vaniljkräm:

  1. Mjöl och socker kokas upp.
  2. Rör ut potatismjöl i lite kall mjölk. Tillsätt detta under omrörning och låt såsen få ett kort uppkok.
  3. Knäck ägg och separera gulor.
  4. Ta av kastrullen från värmen och vispa ner äggulorna.
  5. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och låt sjuda under kraftig vispning tills såsen är lagom tjock.
  6. Ta av kastrullen från värmen och fortsätt vispa tills såsen kallnat.

Kockens kommentar

Med "fin" avses att grädde ingår i stället för mjölk. För "riktigt fin" vaniljsås, se recept > Crème Anglaise. Läs mer > Om vaniljsås, äggkräm.

Alternativ

Crème Anglaise, fransk vaniljsås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem