
Soupe de melon, melonsoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 55

Kcal / portion: 102

GBR (GI) / port: 4
Recept: 406 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Halvera melon, ta bort kärnhus och gröp ur fruktköttet med en sked. Spar skalen om de skall användas som serveringsskål (som på bilden ovan). Skär i så fall av en bit i botten så att den står stadigt.
- Tärna 1/4-del av fruktköttet. Lägg åt sidan.
- Mixa resten med mixerstav eller i matberedare. Kan också mosas med gaffel. Önskas finare soppa, passera moset genom fin sil.
- Smaksätt: Pressa apelsiner och tillsätt juicen. Smaksätt med socker och ingefära, eller enligt egen smak. Lägg i melontärningarna. Kyl soppan.
- Servera. Några isbitar i soppan håller den kall. Garnera med kryddgrönt, till exempel med mynta.
Kockens kommentar
Lite alkohol på franskt vis kan passa i soppan, till exempel en skvätt pastis.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)