Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 358

Kcal / portion: 1303

GBR (GI) / port: 10
Recept: 2606 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 31%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas pannkakor > Äts ej
Om pannkakor > Äts ej
Så vispas grädde > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Smet: Vispa samman mjöl med vatten till jämn smet. Låt stå och svälla i cirka 1 timme.
- Smält smör och låt svalna något.
- Vispa grädde till hårt skum.
- Tillsätt socker och smör i smeten och rör ihop. Vänd ner grädden.
- Grädda: Laggen (pannan) smörjes inför första omgången. Stek tunna pannkakor på medelhög värme. Pannkakorna gräddas endast på ena sidan ett par minuter tills undersidan fått färg, kanterna blivit frasiga och ovansidan stelnat.
- Pannkakorna rullas ihop på laggen och serveras med sylt eller med tillbehör efter egen smak.