Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 344

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2749 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 7%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om pannkakor > Äts ej
Så vispas ägg > Äts ej
Så vispas grädde > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Gröt: Koka upp mjölk i en kastrull. Vispa ner mannagryn och koka på svag värme till en tunn gröt i cirka 4 minuter. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smöra en ugnssäker form.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Rör ner vetemjöl, salt och kardemumma i gröten, samt äggsmeten. Häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Låt svalna.
- Sviskon-/katrinplommonkräm: Skär plommon i bitar. Koka dem i vatten i 10 minuter. Tillsätt socker och koka ytterligare 5 minuter. Red av krämen med potatismjölet utrört i lite vatten. Låt kallna.
- Vispa grädde.
- Servera pannkakan med katrinplommonkräm och vispad grädde.