Fin hönsbuljongsoppa, förrätt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Tallrikar ā 2,5 dl: 6

Så klaras buljong >

 

 

Om fågel-/hönsbuljong >

 

 

Om höns, kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fin hönsbuljongsoppa, förrätt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 544

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3262 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 12%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 362 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så klaras buljong > Äts ej

Om fågel-/hönsbuljong > Äts ej

Om höns, kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

  1. Lägg hönan i kastrull och täck med kallt vatten. Halvera hönan om den är för stor för kastrullen.
  2. Skumma: Koka upp och skumma av väl.
  3. Tillsätt rotsaker skurna i bitar och kryddor. Variera enligt egen smak.
  4. Koka: Låt sjuda på svag värme under lock tills genomkokt. Testa lårköttet intill kroppen.
  5. Koktid: Hel höna 2-2,5 timmar.
    Läggs den i kokande vatten 2,5-3 timmar.
    Halverad höna något kortare tid.
    Tryckkokad höna 30-45 minuter.
    Hel kyckling 45-60 minuter.
    Halv kyckling 30-40 minuter.
  6. Ta upp hönset och ta av det sladdriga skinnet. Bena ur. Kycklingen bör inte varmhållas i avvaktan på användning (blir torr), utan bara värmas i buljongen inför servering. Köttet blir inte förstörd av vila.
  7. Buljong: Lägg tillbaka skinn, ben och krås i spadet och låt det sjuda i ytterligare en halvtimme.
  8. Sila spadet och pressa saften ur alla grönsakerna. Låt buljongen svalna. Förvara i kyl och lyft sedan bort fettkakan som bildats överst.
  9. Klarning: Önskas fin buljong klaras vätskan med äggvita eller med äggvita och köttfärs, varefter man får "klar buljong" (läs mer > Så klaras buljong).
  10. Värm upp buljongen. Dela köttet i bitar och lägg i soppan. Servera.

Kockens kommentar

Känns soppan för tunn får man fuska med att tillsätta lite koncentrerad hönsbuljong. Hönsbuljong kokas av hönsrester på motsvarande sätt. Läs mer > Om hönsbuljong.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem