
Krumplis lángos, ungerskt friterat bröd - grundrecept
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 274

GBR (GI) / port: 14
Recept: 2736 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 1%
Kolhydrater: 45%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så friterar man > Äts ej
Så friteras bröd > Äts ej
Om ojäst bröd, flatbröd > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min + 1 tim )
Langos kan tillagas med vanligt vitt bröddeg eller med inblandning av potatismos ("potatisdeg"). Se film, klicka på > Ballistic BBQ under bilden.
- Potatisdeg: Skala, koka och mosa potatis. Värm upp vatten med salt till fingervarmt (37ºC). Smula jäst i en bunke. Häll vattnet över och rör tills jästen löst sig. Tillsätt potatismos och mjöl, blanda och knåda till smidig deg. I degblandare cirka 8 minuter. Täck med duk och låt jäsa i 40 minuter till dubbel storlek.
- Förbered pålägg. Allt passar på en smörgås.
- Ta en näve deg och tryck ut den med fingrarna till en rund platta på mjölat bakbord. Kanterna får gärna vara lite tjockare än mitten. Kavla ut degen om tunnare bröd önskas. Låt degen jäsa under duk i cirka 20 minuter.
- Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera: Lägg i ett flatbröd med hålslev och låt fritera till fin gyllenbrun yta i 3-4 minuter. Vänd efter halva tiden. Ta upp och låt svalna av på galler med hushållspapper under.