Banoffee, banan- och kolatårta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bitar (12/tårta): 12

Om tårtor >

 

 

Så vispas ägg >

 

 

Så vispas grädde >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Banoffee, banan- och kolatårta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 277

Kcal / portion: 447

GBR (GI) / port: 3

Recept: 5359 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 15%

Kolhydrater: 32%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 161 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om tårtor > Äts ej

Så vispas ägg > Äts ej

Så vispas grädde > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ägg och socker och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna. Dela kakan i tre bottnar.
  4. Fyllning: Mosa bananerna och tillsätt citronjuice.
  5. Vispa grädde och vaniljsocker till ett fast skum.
  6. Bred kolasås, grädde och bananmos på 2 av bottnarna men spar 1/3 del av grädden och kolasåsen. Lägg ihop de tre bottnarna. Bred på resterande grädde och ringla över kolasåsen.
  7. Riv chokladen grovt och krossa godiset. Strö det på tårtan.

Kockens kommentar

Tårtan skapades 1971 av ägaren och kocken till restaurang The Hungry Monk Restaurant i Jevington, East Sussex. Förebild till tårtan var den amerikanska tårtan Blum´s Coffee Toffee Pie. Banoffee har i England blivit ett vedertaget begrepp för mat som smakar eller luktar banan och kola. Se film Banoffee på sida > Om tårtor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem