Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 277

Kcal / portion: 447

GBR (GI) / port: 3
Recept: 5359 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 15%
Kolhydrater: 32%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om tårtor > Äts ej
Så vispas ägg > Äts ej
Så vispas grädde > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa ägg och socker och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form.
- Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna. Dela kakan i tre bottnar.
- Fyllning: Mosa bananerna och tillsätt citronjuice.
- Vispa grädde och vaniljsocker till ett fast skum.
- Bred kolasås, grädde och bananmos på 2 av bottnarna men spar 1/3 del av grädden och kolasåsen. Lägg ihop de tre bottnarna. Bred på resterande grädde och ringla över kolasåsen.
- Riv chokladen grovt och krossa godiset. Strö det på tårtan.