Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 310

Kcal / portion: 185

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2771 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 14%
Kolhydrater: 42%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
-
Sätt ugnen på 200°C.
Deg: Blanda mjöl, socker och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i bitar och nyp ihop allt med fingertopparna till en deg, eller kör snabbt ihop i en matberedare.
Tryck ut degen halvcentimetern tjock i en bakplåtspappersklädd ugnsform.
Grädda i mitten av ugnen tills degen fått lite färg, cirka 10 minuter.
Fyllning: Riv citronskal, pressa juice. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Vispa ner mjöl, citronskal och pressad juice.
Grädda 2: Häll smeten över den förgräddade botten. Grädda tills kakan stannat men fortfarande är lite kladdig, 10-12 minuter.
Låt kakan svalna och skär sedan i bitar.
Garnera med florsocker och citronmeliss.