
Franska våfflor, Pariservåfflor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 508

Kcal / portion: 251

GBR (GI) / port: 4
Recept: 5029 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 35%
Kolhydrater: 46%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om smördegsbakelser > Äts ej
Om laminerade degar > Äts ej
Kruskavel > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min + 2 tim )
- Deg: Blanda (massera med fingrarna) mjöl, matfett, mjöl och vatten till en smidig deg utan att överarbeta. Lägg i kylskåp ett par timmar.
- Förvärm ugnen på 225°C.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord till ½ cm tjock. Ta ut rundlar 6 centimeter i bredd. Strö socker på bakbordet Kavla ut rundlarna med kruskavel till ovala långsmala plattor. Vänd dem ofta under kavlingen. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna i 8-10 minuter mitt i ugnen tills spröda med gyllenbrun färg. Lägg ut på galler för att svalna.
- Fyllning: Rör ihop matfett med florsocker till porös kräm. Tillsätt äggulor, en i taget under omrörning. Smaksätt med vannelinsocker eller punsch.
- Bred kräm på en kaka och lägg på en annan kaka.
- Förvaring: Kakor utan fyllning kan 4-5 dagar och med fyllning 1-2 dagar. De kan också frysas i 3 månader.