
Cotriade Bretonne, fisksoppa från Bretagne
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 358

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1433 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 1%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
Se film tillagning > Klicka på texten under bilden.
- Ansa fisk, skär i 5 centimeters bitar. Skala lök och skär i mindre bitar. Skala vitlök. Ansa och skiva purjo. Skala och grovskiva morot. Skala potatis och skär i stora bitar.
- Hetta upp smör i en stor stekkastrull. Tillsätt lök. Fräs den försiktigt några minuter på låg värme utan att bränna.
- Tillsätt vatten, krossade tomater och kryddbukett. Även fiskrens om sådan finns. Låt koka upp och sjuda i några minuter. Plocka ur fiskrenset.
- Låt sjuda i 20 minuter.
- Tillsätt fisk i bitar och skaldjur, till exempel musslor och räkor. Mer vatten om så behövs. Låt sjuda 5-10 minuter.
- Gnid in brödskivorna med vitlöksklyfta. Lägg dom i serveringsskål.
- Lyft ur fiskbitar, skaldjur och grönsakstärningar på brödet.
- Sila soppan ner i en kastrull. smaka av med kajennpeppar salt och peppar. Häll några skopor av buljongen över fisk och bröd. Servera.
Kockens kommentar
Välj flera olika fiskar som kummel, torsk, makrill, sill, havsål, brax med flera, allt efter tillgång. Läs mer > Om soppor.Bouquet garni är "en välfylld bukett" av olika kryddkvistar samlade i en bukett med snöre runt. Kryddorna i buketten kan variera men klassisk sammansättning är det gröna från purjolök, blad från blekselleri, några persiljestjälkar, ett lagerblad och en kvist timjan. Läs mer > Klicka på ingrediensen.