
Sukiaki kasai style - japansk nötköttsrätt i panna
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 566

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2263 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
Förberedelser:
- Nudlar: Koka upp vatten, lägg i nudlarna i någon minut. Ta upp, skölj i kallt vatten och låt rinna av väl.
- Tofu: Stek tofu i torr panna på båda sidor så att den får lite färg. Gäller inte om grillad tofu (yaki dofu) inhandlats. Skär i halvstora tjocka bitar.
- Kött: Skär köttet i så tunna skivor som möjligt.
- Lök: Skär lök i 4 centimeters bitar. Använd bara den vita delen.
- Grönt och svamp: Rensa och grovskär/dela i större bitar.
- Sås: Blanda ingredienserna och koka ner den något till lätt simmig sås.
- Ägg: Knäck ett ägg i en soppskål till var gäst. Vispa upp med en gaffel.
Tillagning:
- Sätt en stor stekpanna på högsta värme. Fetta in botten och kanter med späck eller smör.
- Strö lite socker i pannan. Stek hälften av köttet någon minut tills de fått lite färg. Tillsätt lite sås och stek vidare. Vänd köttet. När allt kött blivit brunt serveras det till gästerna i äggskålen.
- Fortsätt stek i omgångar övriga ingredienser inklusive resten av köttet. Stek ingredienserna vid sidan av varandra i en överfylld panna. Strö över socker och tillsätt rikligt med sås. Vänd ingredienserna ofta i pannan och stek några minuter. Servera allteftersom det blir klart.
- Servera gärna japanskt grönt te och sake till maten.