Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 62

Kcal / portion: 346

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1383 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Skala och skär morötterna i mindre bitar. Skala och grovhacka löken.
- Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs morot, lök och saffran i ca 1 min utan att det tar färg. Tillsätt vinet och låt de reducera ner under 1 min.
- Tillsätt vatten och buljong och låt soppan koka under lock ca 15 min eller tills morötterna känns mjuka.
- Tillsätt timjanblad till soppan och mixa den slät med hjälp av en stavmixer. Tillsätt grädden och smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
- Servera morot- och saffranssoppan med lite cashewsmul på toppen och varmt bröd vid sidan om.