Krämig morot- och saffranssoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Timjanblad

1.0 

msk

Svartpeppar

1.0 

tsk

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Krämig morot- och saffranssoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 62

Kcal / portion: 346

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1383 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 4%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 555 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Timjanblad 1.0 msk 0%

Svartpeppar 1.0 tsk 0%

 

...

Skapat av
tklaverud

Tillagning

  1. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Skala och grovhacka löken.
  2. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs morot, lök och saffran i ca 1 min utan att det tar färg. Tillsätt vinet och låt de reducera ner under 1 min.
  3. Tillsätt vatten och buljong och låt soppan koka under lock ca 15 min eller tills morötterna känns mjuka.
  4. Tillsätt timjanblad till soppan och mixa den slät med hjälp av en stavmixer. Tillsätt grädden och smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
  5. Servera morot- och saffranssoppan med lite cashewsmul på toppen och varmt bröd vid sidan om.

Kockens kommentar

Len vegetarisk soppa med saffran och morot, en riktig höstfavorit!

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem