Snabbgravad sik
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Kockskolan:

 

Parasiter i fisk >

 

 

Så lagas sik >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Snabbgravad sik

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 144

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1154 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 5%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 118 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Parasiter i fisk > Äts ej

Så lagas sik > Äts ej

...

Skapat av
Kenneth Nars

Tillagning (15 min + 2 tim )

  1. Tina fisken (se kommentar). Halvtinad fisk är lättast att skära.
  2. Bena ur vid behov och skär sneda tunna skivor. Lägg upp på fat eller tallrikar.
  3. Salta och peppra. Pressa citronjuice över. Häll på olivolja.
  4. Finhacka persilja och ta ut granatkärnorna ur frukten (läs mer > klicka på ingrediensen). Fördela över fisken.
  5. Ställ kallt eller servera direkt.

Kockens kommentar

Fisk kan innehålla parasiter, i synnerhet insjöfisk. Dessa dödas om fisken fryses i två dygn. Läs mer > Parasiter i fisk. Läs mer om sik > klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem