Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 304

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2434 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 11%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
-
Smet: Mosa bananer. Vispa ihop alla ingredienser till jämn smet.
Tillbehör: vispa grädde och skiva bananer.
Hetta upp våffeljärnet.
Grädda: Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen med kokosfett första gången. Vispa upp smeten mellan omgångarna.
- Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den. Grädda våfflan gyllenbrun. Undvik att öppna locket i förtid. Ta tid vad som behövs per våffla.
Lägg över på galler, ej på varandra.
Pudra gärna våfflorna med florsocker. Servera snarast med vispad grädde och skivad banan eller färska bär.