Samosas, persiska piroger med filodeg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal: 24

Om piroger >

 

 

Om asiatisk dumplings >

 

 

Om dumplings >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Samosas, persiska piroger med filodeg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 56

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1341 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 33%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 28 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om piroger > Äts ej

Om asiatisk dumplings > Äts ej

Om dumplings > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning

  1. Skala och finhacka lök. Fräs den i smör och rapsolja.
  2. Grovmosa kokt potatis. blanda med lök, kryddmix och ärter. Låt svalna.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Skär filodegen i remsor, cirka 10x30 centimeter. Pensla med smör och rapsolja och lägg ihop dem två och två.
  5. Lägg cirka 2 msk fyllning i ena kanten. Vik över hörnet till andra sidan så att det blir en trekant över fyllningen. Fortsätt vika tills remsan är slut.
  6. Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör och rapsolja.
  7. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.

Kockens kommentar

 Samosas (sambosas) är ett mellanting mellan pirog och vårrulle, en pirog i  lövtunn deg (filodeg eller vårrulledeg). Populärt i hela arabvärlden från Nordafrika i väster till Indonesien i öster, liksom i västra och sydöstra Asien. Vanligt förekommande i Indien där man gärna serverar dem med mintsås eller chutney. Läs mer > Om piroger.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem