
Samosas, persiska piroger med filodeg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 56

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1341 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 33%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om piroger > Äts ej
Om asiatisk dumplings > Äts ej
Om dumplings > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Arla
Tillagning
- Skala och finhacka lök. Fräs den i smör och rapsolja.
- Grovmosa kokt potatis. blanda med lök, kryddmix och ärter. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skär filodegen i remsor, cirka 10x30 centimeter. Pensla med smör och rapsolja och lägg ihop dem två och två.
- Lägg cirka 2 msk fyllning i ena kanten. Vik över hörnet till andra sidan så att det blir en trekant över fyllningen. Fortsätt vika tills remsan är slut.
- Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör och rapsolja.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.