Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 390

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1558 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 2%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 1 tim )
Sjuskinnsgröt är ett sätt att använda överbliven risgrynsgröt (se recept Risgrynsgröt via länk nedan). Beräkna 1 timme extra tillagningstid om denna gröt måste lagas.
- Sätt ugnen på 150°C.
- Smörj en ugnsform och bred ut ett tunt lager gröt. Strö över lite socker och kanel, eventuellt också några klickar smör.
- På klassiskt vis "föres en glödgad kniv däröver, så att sockret brynes". Använd alternativt en gasbrännare, eller hoppa över momentet.
- Upprepa med ytterligare 6 lager gröt, socker och kanel. Det översta lagret beströs rikligt med socker.
- Sätt in i ugn tills genomvarm, cirka 20-30 minuter.