Sjuskinnsgröt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om gröt >

 

 

Om ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sjuskinnsgröt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 390

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1558 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 2%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 410 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om gröt > Äts ej

Om ris > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 1 tim )

Sjuskinnsgröt är ett sätt att använda överbliven risgrynsgröt (se recept Risgrynsgröt via länk nedan). Beräkna 1 timme extra tillagningstid om denna gröt måste lagas.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Smörj en ugnsform och bred ut ett tunt lager gröt. Strö över lite socker och kanel, eventuellt också några klickar smör.
  3. På klassiskt vis "föres en glödgad kniv däröver, så att sockret brynes". Använd alternativt en gasbrännare, eller hoppa över momentet.
  4. Upprepa med ytterligare 6 lager gröt, socker och kanel. Det översta lagret beströs rikligt med socker.
  5. Sätt in i ugn tills genomvarm, cirka 20-30 minuter.

Tillhörande recept

Risgrynsgröt

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem