
Grahamsgröt, grahamsgrynsgröt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 219

GBR (GI) / port: 2
Recept: 877 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 2%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Koka upp vatten/mjölk med lite salt.
- Vispa ner mjölet i vattnet.
- Låt småkoka under omrörning tills lagom tjockt, cirka 5 minuter.
- Servera med mjölk, socker, honung, frukt eller fruktmos enligt eget önskemål.
Kockens kommentar
Man kan använda grahamsgryn i stället för mjöl. Se förpackning. En del av mjölet kan bytas ut mot vetekli för att öka mängden fullkorn. Man kan också välja att koka i mjölk i stället för vatten.I mikro: Blanda 1 portion i tallrik och kör 2 minuter på full effekt och sedan 5 minuter på medeleffekt (400W).