Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 306

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1223 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 2%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
- Koka upp havregryn med vatten (eller mjölk) och lite salt.
- Låt småkoka på medelvärme i 3-4 minuter under omrörning.
- Servera med mjölk, kanel, socker, sylt och frukt enligt egen smak.
Kockens kommentar
Havregrynsgröt är en svensk klassiker välkänd av de flesta. Överbliven kall gröt kan stekas i smör. Stekt havregrynsgröt är gott med äppelmos, sylt, nötter, fruktsallad, frön, kanel, socker och så vidare. Grötrester kan också blandas ner i matbrödsdeg. Läs mer > Om gröt.Mikra: Lägg havregryn, vatten/mjölk och salt i en tallrik eller skål. Ställ in tallriken i mikrovågsugnen. Mikra på full effekt i 1,5-2 minuter.