Mannagrynsgröt, mannagrynspudding
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om gröt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mannagrynsgröt, mannagrynspudding

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 352

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1410 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 2%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 563 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om gröt > Äts ej

...

Tillagning (30 min )

  1. Koka uppmjölk.
  2. Tillsätt mannagryn under kraftig vispning.
  3. Låt sjuda på svag värme under omrörning i 5-10 minuter. Akta så att den inte gröten bränns vid i botten.
  4. Smaka av med salt, socker och riven bittermandel (ej för barn).
  5. Kan serveras varm med mjölk, kanel och socker. I stället för socker passar fruktmos, lingonsylt, Kan serveras kall med saftsås.

Kockens kommentar

Mannagrynsgröt är en vit gröt, klassisk som frukostmat till barn. Läs mer > Om gröt. Större mängd rester kan blandas med ägg och tillredas som pudding.

I mikro: Blanda ingredienserna i tallriken. Kör på full effekt i cirka 2 minuter (se ugnens anvisning).

Mannagrynspudding (mannagrynskaka) är en tjockare variant av dito gröt. Koka gröt av 2 dl mannagryn och 1 liter mjölk och ½ tsk salt. Vispa upp

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem