
Mannagrynsgröt, mannagrynspudding
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 352

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1410 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Koka uppmjölk.
- Tillsätt mannagryn under kraftig vispning.
- Låt sjuda på svag värme under omrörning i 5-10 minuter. Akta så att den inte gröten bränns vid i botten.
- Smaka av med salt, socker och riven bittermandel (ej för barn).
- Kan serveras varm med mjölk, kanel och socker. I stället för socker passar fruktmos, lingonsylt, Kan serveras kall med saftsås.
Kockens kommentar
Mannagrynsgröt är en vit gröt, klassisk som frukostmat till barn. Läs mer > Om gröt. Större mängd rester kan blandas med ägg och tillredas som pudding.
I mikro: Blanda ingredienserna i tallriken. Kör på full effekt i cirka 2 minuter (se ugnens anvisning).
Mannagrynspudding (mannagrynskaka) är en tjockare variant av dito gröt. Koka gröt av 2 dl mannagryn och 1 liter mjölk och ½ tsk salt. Vispa upp