Slätgröt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

 

Kockskolan:

 

Om gröt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Slätgröt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 390

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2341 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 3%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 354 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om gröt > Äts ej

...

Tillagning (30 min )

  1. Rör ut mjölet i lite kall mjölk.
  2. Resten av mjölken kokas upp med smör varefter mjölblandningen tillsätts.
  3. Gröten får småkoka i 15-20 minuter under flitig omrörning.
  4. Avsmaka med salt och socker.

Kockens kommentar

Förr tillagades slätgröt bland fattigt folk av rågmjöl och vatten. När gröten serverades på Björnsnäs gård i Östergötland år 1900, åt husfolket gröten för sig och drack mjölken till som seden var på den tiden. Till gröten kunde man servera mosade enbär tillsammans med sirap. En annan variant var så kallad getingemos, även kallat höningsmos, vilket var honung blandat med lingon.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem