Min pajalagröt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om gröt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Min pajalagröt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 62

Kcal / portion: 271

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1086 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 2%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 436 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om gröt > Äts ej

...

Tillagning (10 min )

  1. Kvällen före: Hacka katrinplommon och aprikoser. Blanda med linfrö och vatten. Ställ i kylskåpet över natt.
  2. Nästa morgon: Tillsätt gryn och kli. Koka upp och låt sjuda 3-5 minuter under omrörning. Smaka av med salt.
  3. Servera med mjölk.

Kockens kommentar

Tänkte ge er receptet på min goda pajalagröt. Jag äter den för att jag känner mig uppsvullen i magen + att den är nyttig naturligtvis! Den sätter veeeerkligen fart haha.

Pajalagröt är en modern klassiker bestående av havregrynsgröt med (torkad) frukt och fröer. Enligt Sveriges Radios P4 Norrbotten (2017) var det Vera Niemi, köksföre­ståndare på Pajala sjukhem, som kom på att gröten var bra för gamlingarna på hemmet och att man därmed kunde minska på magmedicinerna. 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem