Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 260

Kcal / portion: 1036

GBR (GI) / port: 15
Recept: 5178 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 15%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om gröt > Äts ej
Landskapsrätter > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Lekvattnet, Torsby kommun
Tillagning (45 min )
- Fläsket: Sätt ugnen på 200 grader.
- Stek fläsket knaprigt i ugnen på hålbleck med långpanna under så att stekflottet sparas. Det tar ca 30 minuter.
- Lägg fläsket på papper så det stelnar till sig innan servering.
- Häll varmt stekflott i en serveringsform och ha en annan form för fläsket.
-
Mottin: Koka upp vatten och salt.
- Slå över allt skrädmjöl. Rör inte, utan "stampa" ner det med en stam eller en träpinne (träslev). När vattnen ångat igenom, sugits upp av mjölet, är mottin klar. Är den för torr eller mjölig, kan den mjukas upp genom att hälla stekflott över.
- Servera mottin med stekt fläsk, flott och lingonsylt