
Grilled London Broil, grillad flankstek
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 547

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2186 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 2%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så grillas nötstek > Äts ej
USA-styckning nöt > Äts ej
Om innertemperaturer > Äts ej
...
![]()
Skapat av
BBQ Pit Boys
Tillagning (1 tim + 6 tim )
Se film, klicka på "BBQ Pit Boys" under bilden.
- Köttet bör vara extra mörat. Putsa köttbiten rent från ytliga hinnor. Skär köttet i portionsbitar.
- Marinera: Blanda alla marinadingredienser. Stoppa ner köttet i plastpåsar och lägg ner köttbitarna. Se till att marinaden kommer åt runt köttbitarna. Lägg svalt i 6 timmar. Vänd gärna paketet några gånger.
- Sätt på grillen på medelhög värme, galler 10 centimeter över glöd. Värmen skall inte vara alltför hög.
- Tillaga tillbehör.
- Grilla: Lägg på biffarna och stäng locket. Stek cirka 8 minuter på var sida till kärntemperatur 55°C =medium rosa).
- Skär köttet i tunna skivor tvärs fibrerna. Annars blir det svårtuggat.
Kockens kommentar
London broile är en amerikansk rätt, inte en engelsk. Den tillagas vanligtvis av en "top-round" = innanlår. Det är också vanligt att man använder flankstek och ibland andra styckdelar. Köttbiten skall vara platt, 2-4 centimeter tjock. Flankstek är en av de ingående musklerna i kållappen (oxens magparti). Köttet har ganska grova, långa muskeltrådar. Läs mer > Klicka på ingrediensen. Kännetecknade för rätten är att köttet marineras i flera timmar för att sedan grillas. BBQ Pit Boys är en gäng amerikanska grillexperter i bästa "western style". Besök deras hemsida > Klicka på länken under bilden.Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
Stekgrader kött | Kärntemp. | Innerkött |
Röd ("blodig") | 45-50°C | Genomrött |
Rosaröd | 50-55°C | 75% rött |
Rosa | 55-60°C | Rosarött |
Medium | 60-65°C | Rosabrunt |
Välstekt | 65-70°C | Bunrosa |
Genomstekt | 70°C+ | Genombrun |
Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.