Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 238

GBR (GI) / port: 0
Recept: 952 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 3%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 40 min )
- Rumstemperera köttet i god tid. 6 timmar för 1 kilo, 8 timmar för 2 kilo.
- Sätt ugnen på 125°C. Låt den bli ordentligt varm.
- Bryn köttet i stekpanna runtom i smör-rapsolja.
- Salta och peppra köttet runtom och krydda med färsk timjan. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del.
- Lägg över i en ugnssäker form. Lägg kvisttomater och lagerblad bredvid köttet.
- Stek i mitten av ugnen tills köttermometern visar 55-60°C. För rött kött 50°C. Tidsåtgång, se kommentar nedan.
- Ta ut köttet men låt tomaterna vara kvar. Låt köttet vila i minst 20 minuter.
- Höj ugnsvärmen till 250°C och stek tomaterna ytterligare 10 minuter.
Kockens kommentar
Beräkna tidsåtgång för rostbiff tillagad i 125°C:
* Röd kärna (kärntemperatur 50°C) = 60 min/kilo.
* Rosaröd (kärntemperatur 55°C) = 70 min/kilo.
* Medium rosa (kärntemperatur 60°C) = 80 min/kilo.
Förutsätter att köttet tempererats. Kylskåpskallt kött tar närmare 1 timme extra tillagningstid. Läs mer > Så ugnslagas rostbiff.