Min bästa salladsdressing (Anna Bergenström)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 546
            Kcal / portion: 623
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 1247 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 57%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Senapen (gärna Bornier som är god och ger dressingen extra bra konsistens) blandas med mild italiensk balsamvinäger (eller rödvinsvinäger, eller äppelcidervinäger).
 - Tillsätt salladskrydda och torkad, söndersmulad dragon.
 - Vispa ner lite olja i taget, eller använd en så kallad redningsberedare, som skakas så att senapen binds ihop med oljan och det övriga.
 - Till sist kan man tillsätta en skalad och pressad vitlöksklyfta, eller sticka en tandpetare i klyftan och stoppa ner den i flaskan. Tandpetaren hindrar klyftan att följa med när man sedan häller ur flaskan.
 
Kockens kommentar
Anna Bergenström är en legendarisk gastronom. Hon har varit matskribent i Damernas värld, Tidningen Vi, och Dagens Nyheter. Hon har skrivit många mat- och kokböcker bland andra Annas mat. Läs mer > Om Anna Bergenström.Anna: Jag brukar ofta göra en stor sats av den här dressingen. Jag gör såsen i omgångar och häller efter hand över det hela i en rymlig flaska. Det är bekvämt att ha den stående i kylskåpet. Den här dressingen blir (tack vare senapen och skakningen i redningsberedaren) ganska tjock i konsistensen - kan därför tunnas ganska rejält med vatten utan att förlora smak.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)