
Påsakorv, kokt köttfärsklassiker i påse
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 859

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3435 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Läs om Tore Wretman > Äts ej
Så lagas nötinnanlår > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Tore Wretman
Tillagning (1 tim 30 min )
- Koka korngrynen mjuka i mjölk.
- Mal kött, späck och talg.
- Tillsätt ägg och gryn. Smaka av med kryddor.
- Knyt in färsen i en duk och koka den i saltat vatten.
- Skumma av väl.
- Tillsätt lök och skivad kålrot.
- Låt koka i 1-1,5 timmar.
- Lägg i potatisen mot slutet av kokningen.
- Sås: Smält smör i en kastrull och rör ut mjölet. Tillsätt kokspad. Låt såsen koka sakta i 10 minuter. Vispa ner äggulorna och låt sjuda upp ett ögonblick.