Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 253

Kcal / portion: 311

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1864 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 14%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Prinsessornas kokbok > Äts ej
Svensk husmanskost > Äts ej
Om pudding > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Prinsessornas kokbok
Tillagning
- Märgen skäres sönder och smältes över svag eld, så att den ej brännes. Den silas upp på en tallrik och får stelna, varefter den hackas fint.
- Sätt ugnen på 250°C.
- Brödet skäres i små tärningar och blötes upp i mjölken.
- Korinterna rensas väl och sköljes (behövdes förr). Äro de torra, får de svälla ut i lite varmt vatten.
- Vispa upp äggen och blanda ner alla ingredienser.
- Massan fylles i en smord och bröad form. Grädda i ugn i cirka 50 minuter, då den bör kännas fast och hava vacker färg.
- Puddingen serveras varm ur formen med brinnande sås. Socker smälts och bryns tills det fått lätt färg, då slår man över lite kokande vatten så att det löser sig, häller ner ungefär lika mycket konjak och häller över rätten. Tänd på.