Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 409

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1638 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 7%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så långkokas kött > Äts ej
Laga bindvävsrikt kött > Äts ej
Om bräsering > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (5 tim )
-
Ansa och grovskär rotsaker och lök. Putsa köttet fritt från hinnor.
Hetta upp en stekpanna med matfett på högsta värme och bryn sedan oxkinderna väl på var sida, en i taget. Lägg över i en stor gryta eller kastrull.
Sänk pannvärmen något och bryn hastigt rotsaker och lök. Lägg över i grytan.
Slå på rödvin och vatten i grytan så att det nästan täcker köttet. Tillsätt kryddor.
Lägg på lock och låt sjuda på svag värme i minst 4 timmar tills köttet är riktigt mjukt.
Koka rotsaker och förbered sallad.
Ta ur köttet, lägg åt sidan. Sila buljongen i en bunke.
Sås: Smält smör i grytan och vispa ut mjöl. Slå på buljong, lite i taget under omrörning. Förstärk med koncentrerad fond och krydda med lite socker, salt, peppar. Låt sjuda några minuter. Späd med vin om såsen är för tjock.
Lägg tillbaka köttet i grytan. Servera.