Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 135
            Kcal / portion: 425
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 1700 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 10%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Ger 1 tallrik/portion
Om skaldjursbuljong > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Brobergs Fisk
Tillagning
- Tina havskräftstjärtarna.
 - Sätt ugnen på 250°C.
 - Lägg kräftstjärtarna tillsammans med vin, olivolja och en stor nypa salt i en stekpåse och förslut den.
 - Lägg påsen på en kall plåt och klipp av en liten bit på ena hörnet. Låt hörnet ligga uppåt så att inte vätskan rinner ut. Sätt in i ugn i 5 minuter.
 - Öppna stekpåsen försiktigt, ta ut kräftstjärtarna och spara vätskan till senare. Låt stjärtarna svalna och skala dem sedan försiktigt så att du får hela stjärtar. Lägg köttet åt sidan.
 - Finhacka lök, morot och rotselleri.
 - Dela kräftskalen i bitar och stek dem i olivolja i några minuter.
 - Tillsätt lök, morot, rotselleri och lagerblad och fräs det i några minuter. Lägg i tomatpurén den sista minuten.
 - Ta av kastrullen från värmen och rör ner vetemjöl. Häll på vätskan från stekpåsen, vatten, hummerfond, vin och konjak. Tillsätt några persiljekvistar. Låt koka utan lock i 20 minuter.
 - Sila soppan. Häll i grädden och koka upp. Smaka av med salt, peppar och lite pressad citron.
 - Häll upp i soppskålar, dekorera med kräftstjärtarna och lite dill.
 
Kockens kommentar
Så kokar man kräftbuljong, se recept > Koka kräftbuljong. Har man sådan ersätter man vattnet med detta och begränsar eller utesluter hummerfonden. Läs mer > Om skaldjursbuljong. Dubbla mängderna om rätten serveras som huvudrätt.Passar till
Förrätter
- Brödförrätt
 - Salladsförrätter ¤
 - (Sallad till maten >)
 - Gröna förrätter
 - Kall förrättssoppa
 - Varm förrättssoppa
 - Blini-, crepes-, våffelförrätt
 - Fiskförrätter
 - Förrätt med räkor, kräftor
 - Hummerförrätter
 - Krabbförrätter
 - Förrätt med musslor
 - Ostronförrätter ¤
 - Övriga skaldjursförrätter
 - Köttförrätter
 - (Sillrätter >)