
Klassisk pitepalt ā la Wretman
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 216

Kcal / portion: 892

GBR (GI) / port: 21
Recept: 3570 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 10%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
-
Skala och mal rå potatis i kvarn (öa: eller i matberedare eller riv på rivjärn). Pressa bort vattnet, kanske allra bäst genom att vrida potatismassan i en handduk.
- Blanda ner lika delar korn- och vetemjöl i potatisen till en lös smet som dock går att forma till bullar.
- I mitten av bullen som skall vara stor som en tennisboll lägger man finhackad rå lök och finhackat rimmat fläsk.
- I en stor gryta kokar lätt saltat vatten på svag värme och där sänker man palten som först sjunker, men småningom flyter upp till ytan igen och då kan anses färdig. Man kokar inte många i taget och får nog beräkna omkring 20-30 minuters koktid.
- De serveras med kallt smör.