Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 469

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1874 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Ris 2.0 dl 31%
Matlagningsgrädde 2.5 dl 21%
Sambal oelekpasta } 2.0 tsk 0%
...
![]()
Skapat av
sofiemariastenberg
Tillagning
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skär kycklingen i bitar och bryn i smör i en stekpanna. Lägg dem i en långpanna.
- Dela körsbärstomater i halvor och grovhacka rucola.
- Finhacka soltorkade tomater eller mixa grovt och rör i crème fraiche, matlagningsgrädde, vitlök och sambal. Salta och peppra. Häll såsen över kycklingen och ställ in i ugnen.
- Strö tomater och rucola över kycklingen tillsammans med oliver.
Kockens kommentar
Soltorkade tomater, oliver och vitlök gör kycklingen sällskap. Kycklingfilé kan bytas mot kycklinglårfilé. Rucolan kan bytas mot färsk basilika.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel