Körsbärscheesecake
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

 

Kockskolan:

 

Om ostkaka, cheesecake>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Körsbärscheesecake

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3061 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 21%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 145 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om ostkaka, cheesecake> Äts ej

...

Skapat av
sofiemariastenberg

Tillagning

  1. Smält smöret. Lägg kexen i en matberedare och mixa till ett smul. Tillsätt smöret under mixning. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, täckt med bakplåtspapper. Ställ i kylen.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa ihop färskost, florsocker, amaretto, vaniljsocker och limeskal. Vispa grädden fast i en annanbunke.
  3. Ta upp gelatinbladet och låt det smälta i 1 msk limesaft i en kastrull. Vispa ner gelatinblandningen i färskostmassan. Rör ner grädden i ostsmeten. Bred ut smeten överbottnen.
  4. Mixa sylten slät med mixerstav. Rör i 1 tsk limesaft. Ringla sylten över kakan och ställ i kylen 2-3 timmar. Toppa med körsbär och garnera med citronmeliss.

Kockens kommentar

Galet god kaka med chokladbotten, amarettokräm och körsbär. Recept från Alltommat.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem