Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3061 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 21%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Smält smöret. Lägg kexen i en matberedare och mixa till ett smul. Tillsätt smöret under mixning. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, täckt med bakplåtspapper. Ställ i kylen.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa ihop färskost, florsocker, amaretto, vaniljsocker och limeskal. Vispa grädden fast i en annanbunke.
- Ta upp gelatinbladet och låt det smälta i 1 msk limesaft i en kastrull. Vispa ner gelatinblandningen i färskostmassan. Rör ner grädden i ostsmeten. Bred ut smeten överbottnen.
- Mixa sylten slät med mixerstav. Rör i 1 tsk limesaft. Ringla sylten över kakan och ställ i kylen 2-3 timmar. Toppa med körsbär och garnera med citronmeliss.
Kockens kommentar
Galet god kaka med chokladbotten, amarettokräm och körsbär. Recept från Alltommat.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)