
Potatis- och sockerärtssoppa med fetaost
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 62

Kcal / portion: 348

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1391 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Valnötskärnor 8.0 styck 11%
Honung flytande 2.0 tsk 3%
Rågbröd 4.0 skivor 36%
...
![]()
Skapat av
sofiemariastenberg
Tillagning
- Skala och skiva potatisen. Ansa och strimla purjolöken. Hetta upp oljan.
- Fräs löken mjuk och blank. Tillsätt potatisen och fräs ytterligare en stund.
- illsätt vatten och buljongtärning. Sjud soppan i ca 8 min.
- Klipp sockerärterna mitt itu och lägg i soppan tillsammans med persilja. Koka upp.
- Smaka av med salt och peppar.
- Blanda mosad fetaost med valnötter och honung. Klicka på soppan och servera tillsammans med bröd.