
Saffransdoftande fisk- och skaldjurssoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 51

Kcal / portion: 482

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1927 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 1%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Surdegsbröd 4.0 skivor 27%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Majonnäs fettfri, färdig 2.0 msk 1%
...
![]()
Skapat av
sofiemariastenberg
Tillagning
- Fräs grönsakerna och vitlöken i olja tills de mjuknat något.
- Tillsätt stött saffran, buljong och vin. Koka ca 5 min.
- Tillsätt fisken (torsk, gös, kolja, rödspätta) i bitar och låt sjuda ca 5 min.
- Blanda ner tomater och skaldjur och hetta upp utan att det får koka igen. Smaka av.
- Servera med en skiva rostat bröd, ev glutenfritt eller 6 crostini per person med lite aioli.
- Aiolio: krossa vitlöken och blanda med majonnäsen.