
Grön ärtsoppa med fetaost och olivknäcke
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 338

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1352 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 3%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Oliver svarta avrunna 16.0 styck 5%
Fint krispknäcke (Finn Crisp) 8.0 skivor 17%
Timjan färsk 4.0 kvistar 0%
...
![]()
Skapat av
sofiemariastenberg
Tillagning
- Koka upp 3 dl buljong. Tillsätt ärter, vitlök och lök. Låt koka under lock 3-4 minuter.
- Smula ner 150 g av fetaosten och ta ett par tag på svartpepparkvarnen.
- Mixa med stavmixer till en slät och skummig soppa. Tillsätt mer buljong om soppan känns för tjock.
- Hacka 12 av oliverna och mosa ihop med resten av fetan. Bred på brödet som serveras till soppan.
- Garnera soppa och bröd med olivhalvor och färsk vattenkrasse eller timjan.