Grön ärtsoppa med fetaost och olivknäcke
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oliver svarta avrunna

16.0 

styck

Fint krispknäcke (Finn Crisp)

8.0 

skivor

Timjan färsk

4.0 

kvistar

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grön ärtsoppa med fetaost och olivknäcke

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 338

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1352 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 3%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 558 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Oliver svarta avrunna 16.0 styck 5%

Fint krispknäcke (Finn Crisp) 8.0 skivor 17%

Timjan färsk 4.0 kvistar 0%

...

Skapat av
sofiemariastenberg

Tillagning

  1. Koka upp 3 dl buljong. Tillsätt ärter, vitlök och lök. Låt koka under lock 3-4 minuter.
  2. Smula ner 150 g av fetaosten och ta ett par tag på svartpepparkvarnen.
  3. Mixa med stavmixer till en slät och skummig soppa. Tillsätt mer buljong om soppan känns för tjock.
  4. Hacka 12 av oliverna och mosa ihop med resten av fetan. Bred på brödet som serveras till soppan.
  5. Garnera soppa och bröd med olivhalvor och färsk vattenkrasse eller timjan.

Kockens kommentar

Recept från MåBra.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem