Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 52

Kcal / portion: 268

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1073 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Örtkrydda? 5.0 gram 0%
Lättyoghurt naturell 4.0 msk 3%
Grovt bröd 200.0 gram 47%
...
![]()
Skapat av
sofiemariastenberg
Tillagning
- Skölj och bryt broccolin i små buketter.
- Strimla purjon tvärsöver och hacka vitlöken.
- Hetta upp oljan i en kastrull och fräs purjo och vitlök lätt.
- Lägg i broccoli och häll på buljongen. Låt det sjuda under lock ca 5 minuter tills broccolin mjuknar.
- Mixa slätt och smaka av med salt och peppar och gärna någon örtkrydda.
- Servera med mild lättyoghurt och grovt bröd.