Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 636

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2544 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt ugnen på 220°C.
- Lägg lårfiléerna i en ugnsfast, smord form. De bör ligga ganska tätt.
- Blanda de två olika typerna av crème fraîche, paprikapulver och kycklingfond i en bunke och häll över kycklingen, täck alla filéer.
- Grädda i 20-25 minuter. Kolla temperaturen! Kyckling ska inte understiga 68°C.
- Koka upp vatten och grönsaksfond till kamutvetet. Koka enligt instruktionerna på förpackningen.
- Skär grönsaksstavar av morot, gurka och en halv paprika.
- Hacka resten av paprikan och schalottenlök medelgrovt.
- Hetta upp oljan, lägg i löken först i två minuter, sedan paprikan, skvätt ev i någon msk vatten om det ser ut att börja bli för brynt. När dom blivit lätt mjuka, klicka i 1 msk smör och stek ett par minuter till. Ta åt sidan.
- När kamutvetet är klart, blanda med paprika- och lökblandningen.
Servera kycklingen med kamutvetet och grönsakerna
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel