Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 125
            Kcal / portion: 636
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 2544 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt ugnen på 220°C.
 - Lägg lårfiléerna i en ugnsfast, smord form. De bör ligga ganska tätt.
 - Blanda de två olika typerna av crème fraîche, paprikapulver och kycklingfond i en bunke och häll över kycklingen, täck alla filéer.
 - Grädda i 20-25 minuter. Kolla temperaturen! Kyckling ska inte understiga 68°C. 
 - Koka upp vatten och grönsaksfond till kamutvetet. Koka enligt instruktionerna på förpackningen.
 - Skär grönsaksstavar av morot, gurka och en halv paprika. 
 - Hacka resten av paprikan och schalottenlök medelgrovt.
 - Hetta upp oljan, lägg i löken först i två minuter, sedan paprikan, skvätt ev i någon msk vatten om det ser ut att börja bli för brynt. När dom blivit lätt mjuka, klicka i 1 msk smör och stek ett par minuter till. Ta åt sidan.
 - När kamutvetet är klart, blanda med paprika- och lökblandningen. 
Servera kycklingen med kamutvetet och grönsakerna 
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
 - Bräserad kyckling, grytor ¤
 - Kycklingdelar i panna
 - Kycklingbröst/filé i panna
 - Hel kyckling i ugn
 - Kycklingfilé i ugn
 - Kycklingben i ugn
 - Kycklingvingar och övrigt i ugn
 - Asiatiskt fågelwok
 - Grillad kyckling, fågel
 - Friterad kyckling, fågel
 - Pärlhöna
 - Anka och gås
 - Kalkon och struts
 - Vild skogsfågel
 - Vild sjöfågel