Kycklingsnabbis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Paprika röd

1.0 

styck

Gurka

1.0 

styck

Morot

500.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kycklingsnabbis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 636

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2544 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 508 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Paprika röd 1.0 styck 1%

Gurka 1.0 styck 2%

Morot 500.0 gram 6%

...

Skapat av
Felixan

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220°C.
  2. Lägg lårfiléerna i en ugnsfast, smord form. De bör ligga ganska tätt.
  3. Blanda de två olika typerna av crème fraîche, paprikapulver och kycklingfond i en bunke och häll över kycklingen, täck alla filéer.
  4. Grädda i 20-25 minuter. Kolla temperaturen! Kyckling ska inte understiga 68°C.
  5. Koka upp vatten och grönsaksfond till kamutvetet. Koka enligt instruktionerna på förpackningen.
  6. Skär grönsaksstavar av morot, gurka och en halv paprika.
  7. Hacka resten av paprikan och schalottenlök medelgrovt.
  8. Hetta upp oljan, lägg i löken först i två minuter, sedan paprikan, skvätt ev i någon msk vatten om det ser ut att börja bli för brynt. När dom blivit lätt mjuka, klicka i 1 msk smör och stek ett par minuter till. Ta åt sidan.
  9. När kamutvetet är klart, blanda med paprika- och lökblandningen.
    Servera kycklingen med kamutvetet och grönsakerna

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem